Sunday, August 22, 2010

ouh nyum-nyum~

salam untuk semua :)

hari ni aku nak buat entry pasal errmm okay something yang korang memang mati-matian perlukan,lagi2 waktu siang sekarang nie..ehehehe

tak perlu lah tanye sebab memang dah jadi rutin aku tolong mama masak untuk berbuka.. (kalau mama masak la) so,macam ni lah,aku takde mood nak amek port pasal ape yang mama aku nak masak untuk berbuka tapi bile mama masak makanan yang aku tak/tak suka makan,memang mulut aku paling bising.. jadi, untuk kurangkan tahap sakit hati aku dan sakit hati mama (ahahahaha) aku kena la menyemak jugak bile mama buat planing nak masak ape kan.. :p
ini bukan kata-kata terpaksa, terima kasih. :p

dan buat mase ni aku memang suke lah nak menyemak mase mama buat desert,emm nyum2~ ehehehe bukan la desert semata, means macam kueh dan sebagainyer.. bukan lauk dan makanan berat..ok? start puasa ke errmm berape tah,mama start buat kueh Bingka Ubi, pasti korang tahu bukan? haaa dan belarutan ke kueh Lepat Liat, haa yang ni memang susah siket nak dapat,lagi2 kat Semenyih ni,haram tak jumpa.. kalau ade antara korang yang tak tahu tuu ermm pergi la search kat google, sesungguhnyer google ade segalanyer.. :p dan selepas itu kami buat Badak Berendam.. ehehe ni kalau searh kat google alamatnyer dapat gambar badak tengah berendam..wakakaka jangan risau,ade nyer terselit2 tuu gambar kueh nie.. :) then semalam, aku buat, repeated AKU BUAT pengat/sira pisang.. ha sebab aku yang mintak pade mulanya dan mama cakap, mehh mama ajar, sekali aku buat sorang..ahaha tapi sedap ehehehe bukan susah pon kan.. sira pisang jer, dan abang aku makan macam orang lain dah takde,semua dia nak abeskan..hohoho ketare kesedapan tu kan?? lol aku memang..memang suke puji diri sendiri..ehehe tak boleh bla betol perangai aku..wkwk
nak upload gambar tapi.....nanti korang gigit monitor lak bulan2 puase ni kan..eheheh so, korang google jew la eyh.. :p

oleh kerana aku tengok buku saji mama aku dan komen di entry birthday Ami tentang kek yang giler comel tu, tergerak pulak hati kecil aku ni nak cuba buat fondant sebagai topping kek dan cupcakes aku,..yela selalunya aku buat topping icing dengan butter cream je, nak try jugak buat fondant,lagi banyak idea aku nak buat topping tu kan.. :) haaa tengok puas2..



kalau aku dapat buat lah fondant ni (boleh buat punyer) mesti comel je semua kek/cupcakes aku kan? ehehe tak sabar nyer.. sekarang ni, aku dah tahu macam mane nak buat, semalaman aku youtube mende alah nie.. youtube is soo helpful.. so,nak tunggu siang dan nak pergi ke kedai kek.. :) haa aku update lepas sahur,jadilah gini... dah tak mampu nak tido da (tipu je)..
okay,kepada kawan2 semua (ececeh gedik gitu ayat aku) sila doakan aku yer..mintak2 jadi.. :)

p/s: theme black and white untuk wedding aku, ok kan? hubby ok.. :)

3 comments:

CyberBlogger said...

wah keren...
mampir sambil baca2..

mampir balik ya

mr.curly said...

wowww kreatif gak awak ni eh..

Grape Moon said...

aww,nanti da buat,jgan lupa share2 dgan zihah.haha xD